Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Descriere
Armonios compus, volumul acestei case stabileste cu mediul natural o multitudine de efecte spatiale transparente si opace. Proiectul de locuinta propus de De Stijl - Atelier de Arhitectura este o casa pe cat de simpla pe atat de profunda. Organizarea spatiala mizeaza pe tipologia plan-structura, iar materialele naturale - caramida si lemn - definesc si textureaza armonia tectonica a casei.

Despre Proiect

Categoria: Rezidential
Tip: Arhitectura DTAC+PTH+DDE
Regim de intalime: P+M
Suprafata: aprox. 165 mp
Locatie: Techirghiol, Constanta

Principala provocare a constituit-o terenul ingust, inscrierea intr-o latime de 7,90 metri a locuintei, rezultata in urma retragerii pe una din limitele laterale cu 3 m si 80 cm pe cea opusa. Aceste conditii au dictat forma casei intr-o foarte mare masura, precum si dispozitia camerelor. Mai ales atunci cand distantele fata de vecini sunt mici, este important ca cele mai multe ferestre sa fie orientate fie spre spatiile proprii (curtea din spate), fie spre strada.

Parterul este gandit ca un open space format din camera de zi , locul de luat masa si bucataria.

Convenabil asezat in proximitatea livingului, biroul, poate functiona ca dormitor pentru oaspeti.

Aflata la mansarda, zona de noapte, alcatuita din trei dormitoare cu doua bai, face ca dormitorul matrimonial sa fie punctul de rezistenta al locuintei, datorita deschiderii spre balconul in care poti admira de sus, privelistea oferita de gradina. Arhitectura reuneste echilibrat tonuri naturale si texturi autentice, placaje de piatra si placaje ceramice.

Astfel, dincolo de aspectul contemporan, ferestrele dispuse regulat aduc in incaperi o cantitate maxima de lumina naturala, de asemenea diminuand efectul de sera. Mai mult, locuinta este dotata cu panouri solare - amplasate pe sarpanta de pe acoperis - precum si cu panouri fotovoltaice.

O terasa ce urmareste conturul casei, acoperita cu o pregola, devine camera de afara si este cuprinsa de zona de luat masa si accesul in locuinta.

https://destijl.ro/portofoliu-de-lucrari/casa-clasica-p-1/
Din Gura in Gura