Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Proiect casa parter cu etaj Constanta
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Proiect casa Parter + Etaj
Situat intr-o zona rezidentiala a orasului Constanta, acest imobil iese in evidenta prin arhitectura unitara cu aspect peste medie si peisajul predominant natural. Locuinta dezvoltata pe doua niveluri se insereaza cu o eleganta fireasca in acesta zona unde densitatea redusa a construirii, reliefeaza spatiu verde.
Despre Proiect
Categoria: Rezidential
Tip: Arhitectura DTAC+PTH+DDE
Regim de intalime: P+1E
Suprafata: aprox. 175 mp
Locatie: Constanta, CTA

Cu un pronuntat aspect geometric, aceasta casa negociaza cu abilitate si asertivitate un teren cu o serie de constrangeri urbanistice severe. Beneficiarii au solicitat o casa spatioasa care sa abunde in lumina naturala si o curte care sa asigure linistea si timpul de calitate petrecut alaturi de familie. Pornind de la aceste premise , am valorificat terenul la maxim si am ales sa pozitionam casa la o distanta minima fata de aliniament, maximizand dimensiunea curtii rezultate in spatele locuintei, unde se afla si terasa.

Volumetria ortogonala , predominant alba este reliefata prin decrosuri care genereaza jocuri de umbre si lumini. Asezonata cu placaje de piatra decorativa si lemn, alternanta de plin-gol este accentuata de antracitul tamplariei metalice si a carcaselor care imbraca fiecare feraestra. Invelitoarea casei este de tip terasa necirculabila. Accesul in locuinta este acoperit , fiind marcat printr o fasie verticala placata ceramic.

Holul de acces este unul generos, ingloband, in acelasi timp, scara de acces la etaj. Convenabil asezat in proximitatea intrarii, biroul, cu o baie in imediata apropiere, poate functiona ca dormitor pentru oaspeti.

Zona de zi aflata la parter este gandita ca un open space format din camera de zi , locul de luat masa si bucataria.Spatiul configurat este flexibil si ofera rezidentilor diferite scenarii de utilizare in viata lor cotidiana. Deschideri de sticla generoase pe toata inaltimea libera aduc peisajul inauntru si deschid spatiile catre exterior. Astfel terasa comunica discret cu zona de zi si asigura trecerea graduala de la interior spre exterior.

Etajul este accesat prin scara de acces si detine cele doua dormitoare unite printr-un coridor. Pozitionarea dormitorului matrimonial asigura un grad sporit de intimitate fata de restul casei, iar dimensiunile dressingului si baii satisfac solicitarile beneficiarilor.

Dormitorul copilului cu baia proprie asigura spatiul necesar pentru desfasurarea activitatilor in functie de pasiunile lui.

Incercand sa satisfacem nevoia de destindere si creare a unui mediu propice momentelor de calitate, am trecut cu meticulozitate prin toate aspectele practice ale locuirii contemporane si am creat un loc pentru parinti si copil, care sa conecteze toate spatiile casei, asa cum trebuie sa o faca un camin.
https://destijl.ro/portofoliu-de-lucrari/casa-moderna-parter-1/
Din Gura in Gura